Pure Organic Tastes

Egypte

Een groot gedeelte van ons assortiment kruiden en specerijen betrekken wij van onze handelspartner Sekem in Egypte. Kamille, pepermunt, ui en knoflook zijn enkele voorbeelden van producten afkomstig van het bedrijf dat gesitueerd is 50 km ten oosten van Cairo, midden in de woestijn.

Sekem is opgericht in 1977 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 2600 hectare beschikbare landbouwgrond.
Sekem heeft veel aandacht voor biologische-dynamische landbouwmethode, de hiervan afkomstige producten en de mensen die bij dit project werkzaam zijn.

Zij produceren een uitgebreide lijn aan biologisch(-dynamische) producten voor zowel eigen markt als de export.
Kruiden en specerijen zijn één van de belangrijkste productsegmenten. De smaak van de producten is te danken aan het goede klimaat en de lange ervaring die nodig is om producten van een goede kwaliteit te kunnen produceren. Sinds 2004 is Sekem HACCP gecertificeerd, waardoor het borg staat voor een uitstekende productveiligheid. Naast kruiden en specerijen produceert Sekem tevens essentiële oliën, groenten & fruit en textiel.

Belangrijke aandachtspunten voor Sekem zijn de educatie en het welzijn van de mensen. Sekem onderwijst op dit moment 260 kinderen vanaf kleuterschool tot aan middelbare school en heeft inmiddels 160 volwassenen in opleiding in het trainingscentrum. Het medisch centrum, dat ook op het terrein aanwezig is, heeft de verantwoordelijkheid over de verzorging van 15.000 inwoners van zowel Sekem zelf als omliggende gebieden. Ook is er een academie voor toegepaste kunst en technologie waar een interdisciplinair team werkzaam is.

Momenteel werken en leren er ongeveer 2000 mensen bij Sekem, veelal vrouwen, die anders weinig kans zouden hebben op werk in Egypte. Het Sekem initiatief en de oprichter Dr Ibrahim Abouleish, zijn genomineerd geweest voor de 'Right Livelihood Award 2003', ook wel bekend als de alternatieve Nobelprijs voor de benadering van sociaal verantwoord ondernemen.

Het woord 'Sekem' is een vertaling van een oude Egyptische hiëroglief wat 'vitaliteit van de zon' betekent.

Kijk voor meer informatie op de website van Sekem: www.sekem.com

Projecten

Hier vindt u alle informatie omtrent onze projecten in Vietnam en Egypte.

Producten

Hier vindt u ons productoverzicht.

Certificeringen

Download hier onze certificaten.